
روز جهانی کارگر؛ صدای زنان در خط مقدم مبارزه برای عدالت اجتماعی
برمش/ در روز جهانی کارگر، اول ماه مه، فرصتی پیش میآید تا به نقش بیبدیل زنان در جنبشهای کارگری و حقوق بشر توجه کنیم. زنان در سراسر جهان، بهویژه در بخشهای غیررسمی مانند کار خانگی، صنایع پوشاک و مراقبت، با چالشهای متعددی از جمله دستمزدهای ناعادلانه، تبعیض جنسیتی و فقدان حمایتهای اجتماعی مواجه هستند. طبق گزارش سازمان بینالمللی کار، بیش از ۷۵ میلیون کارگر خانگی در جهان وجود دارد که ۷۶٪ از آنها زن هستند و بسیاری از آنها از حقوق پایهای مانند بیمه درمانی و مرخصی زایمان محروماند.
با وجود این موانع، زنان همچنان در خط مقدم مبارزه برای عدالت اجتماعی و برابری قرار دارند. از اعتراضات کارگران پوشاک در بنگلادش تا جنبش «زن، زندگی، آزادی» در ایران، زنان نشان دادهاند که تغییرات اجتماعی بدون مشارکت فعال آنها ممکن نیست.
در این روز، ما باید بر اهمیت به رسمیت شناختن حقوق کار زنان بهعنوان حقوق بشر تأکید کنیم. این شامل تضمین دستمزد برابر برای کار برابر، محیطهای کاری عاری از خشونت و آزار، و دسترسی به خدمات عمومی با کیفیت است. همچنین، دولتها باید کنوانسیون ۱۹۰ سازمان بینالمللی کار را برای مقابله با خشونت و آزار در محیط کار تصویب و اجرا کنند.
در این روز، نمیتوان از نقش پررنگ زنان بلوچ در مبارزه برای حقوق انسانی، عدالت و برابری چشمپوشی کرد. آنان نهتنها بار سنگین تبعیضهای چندلایه قومی، جنسیتی و اقتصادی را به دوش میکشند، بلکه با شجاعت در صف مقدم اعتراضات مسالمتآمیز و فعالیتهای اجتماعی ایستادهاند. صدای زنان بلوچ، برمش (پژواک )مطالبات عادلانه ملتی است که سالها در حاشیه نگاه داشته شدهاند. به رسم این روز، بر ضرورت حمایت جهانی از حقوق آنان، بهویژه در برابر سرکوبهای امنیتی و نادیدهانگاریهای سیستماتیک، تاکید میکنیم.
#برمش_صدای_زنان_بلوچستان
Bramsh-Balochistan woman’s voice
تلاش برای دستیابی به برابری جنسیتی و رفع هر گونه تبعیض و پیشبرد فعالیتها بر بنیاد حقوق بشر سازمان ملل میتوانید از طریق لینک های زیر با بِرَمْش همراه باشید:
وبسایت برمش :
www.Bramsh.org
Instagram:
https://www.instagram.com/bramsh_org
Telegram:
https://t.me/bramshbalochistan