مولوی عبدالاحد ملازهی در مراسم تشییع «مریم آسکانی»: مسئولان نسبت به بی‌تجربگی و قصورات پزشکان بی‌تفاوت نباشند

مولوی عبدالاحد ملازهی در مراسم تشییع «مریم آسکانی»: مسئولان نسبت به بی‌تجربگی و قصورات پزشکان بی‌تفاوت نباشند

برمش/ شامگاه امروز پنجشنبه ۲۸ فروردین‌ ماه ۱۴۰۴، مولوی عبدالاحد ملازهی، امام جمعه روستای انزا از توابع شهرستان سرباز، در مراسم تشییع پیکر «مریم آسکانی» که صبح امروز بر اثر تشخیص اشتباه پزشک معالج در بیمارستان ولایت راسک جان خود را از دست داده بود، به شدت از بی‌توجهی مسئولان نسبت به قصورات پزشکی در بلوچستان انتقاد کرد.

وی با اشاره به نبود زیرساخت‌های بهداشتی مناسب در منطقه، تأکید کرد که نباید پزشکانی که در حال گذراندن دوره یا خدمت سربازی هستند به بلوچستان اعزام شوند و گفت: «حداقل پزشکانی که به بلوچستان انتقال داده می‌شوند باید مجرب باشند.»

گفتنی است که «مریم آسکانی»، ۱۸ ساله، فرزند خلیل و اهل روستای جنگل از توابع شهرستان راسک است که پس از ابتلا به سرماخوردگی به بیمارستان ولایت راسک مراجعه کرده بود، اما تشخیص نادرست پزشک و تزریق یک آمپول نامناسب موجب وخامت حال او شد. با وجود وضعیت جسمی نامساعد، اقدامات درمانی مؤثری صورت نگرفت و در نهایت، این زن جوان جان خود را از دست داد.

بسیاری از پزشکان حاضر در بلوچستان، پزشکان غیربومی هستند که برای گذراندن دوره‌های آموزشی یا خدمت سربازی به مناطق مختلف بلوچستان منتقل می‌شوند. مسئولان نیز با نگاهی ابزاری به بیماران بلوچ، آنان را به‌مثابه بیمارانی آزمایشگاهی در نظر می‌گیرند که پزشکان جوان از طریق معالجه آن‌ها تجربه کسب می‌کنند و پس از پایان دوره و کسب تجربه به شهرهای خود بازمی‌گردند. این رویکرد تبعیض‌آمیز باعث شده که در سال‌های اخیر، بسیاری از بیماران بلوچ در نقاط مختلف بلوچستان قربانی قصورات پزشکی شده و جان خود را از دست بدهند.

شایان ذکر است که پزشک معالج مریم آسکانی پیشتر نیز با مراجعه‌کنندگان، به‌ویژه زنان و کودکان بلوچ، رفتار نامناسبی داشته است. رسانک پیشتر در گزارشی نسبت به برخوردهای غیراخلاقی و زننده برخی از کادر درمان بیمارستان ولایت هشدار داده بود، اما مسئولان دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر نسبت به این موضوع بی‌تفاوت بوده‌اند.

بی‌توجهی و سهل‌انگاری پزشکان و مسئولان بیمارستان ولایت بار دیگر موجب بروز فاجعه‌ای انسانی در بلوچستان شده است. نبود نظارت، نبود پاسخگویی و استفاده از کادر درمانی فاقد تجربه کافی در مراکز درمانی بلوچستان، جان شهروندان را در معرض خطر جدی قرار داده و نشان‌دهنده وضعیت بحرانی خدمات بهداشتی در این منطقه است.

#برمش_صدای_زنان_بلوچستان

Bramsh-Balochistan woman’s voice

تلاش برای دستیابی به برابری جنسیتی و رفع هر گونه تبعیض و پیشبرد فعالیتها بر بنیاد حقوق بشر سازمان ملل میتوانید از طریق لینک های زیر با بِرَمْش همراه باشید:

وبسایت برمش :
www.Bramsh.org
Instagram:
https://www.instagram.com/bramsh_org
Telegram:
https://t.me/bramshbalochistan

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا